projecten › Transformatie dorpshart Renesse
renesse1website.jpg
MJDSC0640website.jpg
MJDSC0594website.jpg
LIP6161306009DOblad11website.jpg
MJDSC0591website.jpg
JanvanRenesseweg09KC.jpg
JanvanRenesseweg03KC.jpg
IMG2991.jpg
IMG2970.jpg
IMG2928.jpg
IMG2845.jpg
b35cd4a400ce4630af702fb11b0f5bcf.jpg
Afbeelding19.png
71.jpg

Transformatie dorpshart Renesse

Renesse, gemeente Schouwen-Duiveland –

Renesse ondergaat een metamorfose. Het dorp had jarenlang een imago als ruige badplaats voor stappende jongeren. Het publiek in deze beroemde badplaats verandert echter razendsnel. De nadruk verschuift naar families en de mensen komen meer verspreid door het jaar.

Het dorp verandert mee. Er wordt gewerkt aan een meer afwisselend aanbod, meer gezelligheid, een betere uitstraling en betere relaties met het omliggende landschap. Met alle betrokkenen in het dorp is een Masterplan opgesteld.

Eén van de sleutelprojecten is de herinrichting van de openbare ruimte van het dorpshart en van de route naar het strand. Het dorpshart wordt een gezellige ontmoetingsplek en uitvalsbasis voor wandel- en fietstochtjes, of een dagje aan het strand. Auto’s en parkeerplaatsen maken plaats voor wandelaars, terrasjes en evenementen. En voor veelkleurig groen en een groot waterelement, waar kinderen op mooie dagen in spelen.

De Jan van Renesseweg legt de loper uit naar duinen en strand. De wandeling vanuit het dorpshart voert je langs groene speelplekken en geeft doorkijkjes op de bijzondere natuur. Verharding en meubilair brengen de sfeer van strand en duinen naar het centrum.
De herinrichting is een vliegwiel gebleken, op diverse plekken in Renesse vinden nu nieuwe ontwikkelingen plaats en worden mooie initiatieven ontplooid.

Projectnieuws
gerelateerde projecten