projecten › State-of-the-art Biotech in Slowakije
BiotechSlowakijeKuipercompagnons04.jpg
BiotechSlowakijeKuipercompagnons03.jpg
BiotechSlowakijeKuipercompagnons02.jpg
BiotechSlowakijeKuipercompagnons01.jpg

State-of-the-art Biotech in Slowakije

Ruzomberok, Slowakije – Zoekend naar een high tech invulling van het werkloosheidsvraagstuk in Noord Slowakije, is een Bio tech faciliteit ontwikkeld in Ruzomberok.

Gekozen is voor een Filling en Finish fabriek, voor Biosimilars. Deze fabriek biedt ruimte voor veel flexibiliteit voor toekomstige Biosimilar producenten, die hun eigen productiefaciliteit op het terrein kunnen bouwen.Op deze manier wordt kennis aangetrokken en geborgd en kan het gebied zich ontwikkelen als Biotech regio.

Flexibiliteit is het kernbegrip bij deze ontwikkeling. De afvulfaciliteit kan zowel grote als kleine hoeveelheden in verschillende lijnen faciliteren. Ook spuitafvullingen zijn mogelijk, in een derde lijn. De opzet is generiek gemaakt, zodat verschillende processen kunnen worden toegevoegd, zonder te verbouwen. Een slim gangenstelsel maakt dat de GMP eisen op alle vlakken perfect tot hun recht komen.

De gebouwen zijn voorzien van veel glas en vanuit elke ruimte, waarin zich medewerkers kunnen bevinden is veel daglicht en uitzicht. In het plan is ruimte voor veel groene patio’s opgenomen. Het bestaande kantoorgebouw wordt getransformeerd naar een Campus gebouw, waar ruimte zal zijn voor verschillende bedrijven, onderwijs, onderzoek en kantoren. Bij het gehele complex is het LEED label Platinum als uitgangspunt genomen.

Projectnieuws
gerelateerde projecten