projecten › Quality Control Lab Sanquin
IMG0649.png

Quality Control Lab Sanquin

Amsterdam – In het laboratorium zullen de producten en materialen getest worden, die worden gebruikt voor de medicijnproductie van Sanquin.

De forse groei van de afdeling Quality-Control van opdrachtgever Sanquin Plasmaproducten BV aan de Plesmanlaan Amsterdam zorgde voor de vraag naar een nieuw QCi-laboratorium aan de Maroastraat.

In het laboratorium zullen de producten en materialen getest worden, die worden gebruikt voor de medicijnproductie van Sanquin. De GMP richtlijnen zijn hierop van toepassing, dus was onder andere het voorkomen van kruisende lijnen een belangrijk uitgangspunt. Maar veiligheid, flexibiliteit en het maken van een aangename werkomgeving met voldoende daglicht en uitzicht waren minstens zo essentieel bij de planvorming.

Het project is gerealiseerd in het casco kantoorgedeelte van het bestaande magazijn voor inkomende goederen en omvat 3 bouwlagen en een installatieruimte.
Op de 1e en 2e verdieping bevinden zich een hoogwaardig ‘droog’- en ‘nat’ laboratorium en het bestaande warehouse is hiermee verbonden middels een nieuwe goederenlift. Op de begane grond is een nieuwe kantoorruimte gesitueerd. De ruimtes hebben een generieke invulling gekregen waardoor deze ook bij veranderende testmethodes en werkwijzen gebruikt kunnen blijven worden zonder ingrijpende verbouwingen.

In het ontwerpproces is naast BIM gebruik gemaakt van ‘equipment information modelling’ waarbij middels een koppeling tussen database en ontwerp de benodigde aansluitvoorzieningen en afmetingen voor de equipment wordt bepaald.
KuiperCompagnons heeft voor dit project het ontwerp, total-engineering, directievoering en bouwtoezicht verzorgd. Het project is door Kropman B.V. in een zeer korte bouwtijd van 6 maanden uitgevoerd.

gerelateerde projecten