projecten › Oosterbaken
0009kopie.jpg
0013kopie.jpg
0006kopie.jpg
0011kopie.jpg
0007kopie.jpg
0017kopie.jpg
0020web.jpg

Oosterbaken

Hoogvliet NL – Het Oosterbaken is gesitueerd aan de kruising van de twee belangrijkste verkeersaders van Hoogvliet vlak tegenover het stadscentrum.

Het Oosterbaken is gesitueerd aan de kruising van de twee belangrijkste verkeersaders van Hoogvliet vlak tegenover het stadscentrum. Het vormt het hoekpunt van de wijk Meeuwenplaat en is een van de drie bakens van het plangebied Oedevlietsepark. De toren ligt strategisch tussen stadscentrum en de Oude Maas met haar oeverlandschap.

Er is gebruik gemaakt van de verschillende stedenbouwkundige aanleidingen om te komen tot een zeer specifiek gebouw dat expliciet reageert op haar omgeving. Door de hoogte van 99 meter vormt het Oosterbaken een heldere markering van het centrum van Hoogvliet en wordt ook de hoogbouwrelatie met Rotterdam centrum gelegd.

De standaardverdieping bestaat uit vier woningen. Door de plattegrond naar de zuidzijde te laten uitwaaieren profiteren alle woningen optimaal van het uitzicht op het park en Oude Maas. Aan de voet is ingespeeld op het wonen aan het water met grote terrassen en is er een ruime parkeerkelder.

gerelateerde projecten