projecten › Nieuwbouw Villa's Polderrand
POLDERRANDWONINGEN02.jpgKuiperCompagnons, vooraanzicht villa Polderrand
POLDERRANDWONINGENVASALISLAAN21.jpgKuiperCompagnons; straatbeeld polderrand villa
POLDERRANDWONINGEN22.jpgKuiperCompagnons; straatbeeld villa Polderrand
POLDERRANDWONINGEN15.jpgKuiperCompagnons, straatbeeld twee-onder-een-kap polderrand woningen

Nieuwbouw Villa's Polderrand

Helpermaar, Groningen – De Villa's Polderrand maken deel uit van de door KuiperCompagnons ontworpen wijk Helpermaar. Zij vormen het verlengstuk van de al in 2008 opgeleverde Polderrandwoningen.

Op het terrein van het voormalig Martini ziekenhuis is de wijk Helpermaar ontstaan. Deze wijk heeft een lineaire opzet, waarbinnen de woningblokken van noord naar zuid, ten weerszijden van de centrale singel, zijn georganiseerd. De Villa’s Polderrand maken, zoals de naam al doet vermoeden, deel uit van het lager gelegen deel ten westen van de Singel, de Polderrand.

De 18 Polderrandvilla’s vormen het verlengstuk van de al in 2008 opgeleverde Polderrandwoningen. Waar deze laatste een meer statiger, repeterende uitstraling hebben, is bij de Polderrandvilla’s gezocht naar een iets lossere opzet. Binnen het ritme van de lange rij woningen is meer variatie in de gevels. Alle woningen hebben zijgevels die zijn opgetrokken uit donker metselwerk, waartussen de voor- en achtergevels zijn uitgevoerd in een combinatie van wit aluminium, wit metselwerk en veel glas. Door in de gevelindeling te variëren en de woningen, soms wel en dan weer niet, uit te voeren met een dakterras op de bovenste laag ontstaat een samenhangend, maar gevarieerd beeld, waarbinnen de woningen elk toch een individuele uitstraling krijgen.

De woningen hebben allemaal carports aan de achterkant en zijn aan de voorkant georiënteerd op een verbreed straatprofiel met plaatselijk een groene, parkachtige invulling.

Programma:
14 twee-onder-een-kap woningen en 4 vrijstaande woningen

Ontwikkelaar: Volker Wessels Vastgoed, Nieuwegein

Aannemer: Rottinghuis Bouwbedrijf, Groningen

Status: Opgeleverd
Projectnieuws
gerelateerde projecten