projecten › Sanquin productiefaciliteiten
sanquingebouwVW00.jpg
sanquingebouwVW01.jpg
sanquingebouwVW03.jpg

Sanquin productiefaciliteiten

Amsterdam – In 2008 stelde Sanquin de vraag om een bredere visie te ontwikkelen op het Sanquin terrein aan de Plesmanlaan in Amsterdam. Een van de ideeën die daaruit ontstond is de visie Zuidrand. Een meer eenduidig gezicht naar buiten.

Na meer dan vier jaar is een groot deel van deze visie nu verwezenlijkt in de vorm van de uitbreiding van de productiefaciliteiten.
De farmaceutische omgeving waar medicijnen worden geproduceerd uit het gedoneerde plasma.

De visie bood de directe aanleiding om de bestaande gebouwen visueel en functioneel te verbinden. Het resultaat: een gebouw met een sterke uitstraling, dat nauw aansluit op de bestaande processen. Het biedt de ruimte voor meer automatisering, voor een efficiëntere
koude opslag en voor een nieuwe transformator om het totale proces te voeden. Misschien is nog wel de grootste winst in dit project dat de eens zo gesloten productieomgeving zich nu naar buiten opent en daglicht en uitzicht toelaat voor de mensen die er werken.

3500 m². Cleanrooms GMP klasse C, -40C vriescapaciteit voor plasmaopslag, transformator en algemene productie- en installatieruimtes.
opdrachtgever: Sanquin bloedvoorziening
gerelateerde projecten