projecten › Bosrandwoningen
KuiperCompagnonsBosrandwoningen1front.jpg
KuiperCompagnonsBosrandwoningen2.jpg

Bosrandwoningen

Groningen – In het verlengde van de Bosrandwoningen uit de eerste fase (de woningen met de kopergroene daken) bestaat fase II uit 7 vrijstaande woningen en 8 twee-onder-een-kapwoningen gelegen aan de meanderende wadi.

De Bosrandwoningen, fase II, bevinden zich aan de hoger gelegen oostzijde van de wijk Helpermaar, tegenover de Hondsrug en naast de Bosrandwoningen uit de eerste fase, met hun karakteristieke groene koperen daken. Voor de tweede fase is gekozen voor een meer eigentijdse en minder formele uitstraling, zonder afbreuk te doen aan de continuïteit van het geheel.

De woningen zijn vormgegeven in drie woningtypen, zowel vrijstaand als half vrijstaand. Alle woningen hebben dakterrassen met pergola’s. Door deze bij de twee-onder-een-kap woningen te laten verspringen ontstaat een gevarieerd gevelbeeld. Door de toepassing in de gevel van een donkere gemêleerde metselsteen met witte details, krijgen de woningen een chique uitstraling. Aan de noordzijde van het plangebied worden de kavels geleidelijk breder en minder diep; hier zijn de vrijstaande woningen dwars op de kavel geplaatst waardoor deze een dubbel brede woonkamer aan de op het westen gelegen achtertuinen krijgen.

Aan de voorzijde van de Bosrandwoningen loopt een meanderende wadi in het groen. Parkeren kan in de carports in de achtertuinen, die via een parkeerstraat worden ontsloten. Het voordeel hiervan is dat de voorkant van de woningen verkeersluw is.

gerelateerde projecten