projecten › Goirle Boschkens
goirleboschkens05.jpg
goirleboschkens04.jpg
goirleboschkens03.jpg
goirleboschkens02.jpg

Goirle Boschkens

Goirle NL – Goirle Boschkens; stedenbouwkundig plan, inrichting openbare ruimte en supervisie uitbreidingswijk met 800 woningen.

Tussen de Brabantse stad Tilburg en de buurgemeente Goirle loopt langs de snelweg A58 van oudsher een lint met aan weerszijden een bosgebied. Dit is het domein van de uitbreidingswijk Boschkens, waarvoor vanzelfsprekend de landschappelijke kwaliteiten van de omgeving zijn benut. Alle circa 800 woningen en de basisschool profiteren van de ligging aan het bos. KuiperCompagnons ontwierp het stedenbouwkundig plan, de inrichting van de openbare ruimte en was verantwoordelijk voor de beeldkwaliteit en de algehele supervisie.

Bijzondere blikvanger
Het thema ‘omarmd bosgebied’ is doorgetrokken in alle drie onderdelen van het omvangrijke project: de bebouwingsring rondom het bos, de groene tussenzone en het bosgebied zelf. Blikvanger, zeker vanaf de snelweg, is de bebouwingsring met woningen. Die is uit één steensoort opgetrokken en fungeert tevens als geluidswal. Duurzaamheid is een ander kenmerkend aspect. Niet alleen komt dat tot uiting in het gekozen thema, maar ook in het gebruik van warmtepompen als energievoorziening en speciale bestrating die het regenwater infiltreert.

gerelateerde projecten