projecten › Elisabethpark
005web.jpg
0002webx.jpg
0019webFRONT.jpg
001.jpg

Elisabethpark

Etten-Leur NL – Door de verplaatsing van het Elisabethhuis, een voormalig verzorgingstehuis, ontstond er ruimte voor een ruim opgezet park met daarin woningbouw.

Door de verplaatsing van het Elisabethhuis, een voormalig verzorgingstehuis, ontstond er ruimte voor een ruim opgezet park met daarin woningbouw. KuiperCompagnons ontwierp in opdracht van Woonstichting Etten-Leur het park en de bijbehorende woonbebouwing.

Het huidige parkontwerp bestaat uit een tweedeling; een glooiend grasvlak en een waterpartij. Het park wordt omkaderd door een plint, die ruimtelijk versterkt wordt door bomenrijen. Doorgaande langzaam verkeerslijnen verbinden het park met de omliggende wijk.

Het zijdelings aan het park geprojecteerde woongebouw ”De Pauw” bevat 26 huurappartementen in diverse types. Verdeeld over 4 lagen zijn de levensloopbestendige galerijwoningen aan de parkzijde voorzien van een tuin, balkon of loggia. De 3 woongebouwen in het park worden in een duurder marktsegment geplaatst. Ze bevatten totaal 69 appartementen op een half verdiepte parkeerkelder. De gebouwen zijn als trommel met verschillende segmentstralen met een verschoven middelpunt vormgegeven. De zuidkant, voorzien van balkons, heeft een open karakter door glas en beton. De noordkant, met loggia’s, is dichter.

gerelateerde projecten