projecten › De Waterlelie
KuiperCompagnonsWaterlelieAmersfoortArch.jpg
KuiperCompagnonsWaterlelie2.jpg
KuiperCompagnonsWaterlelieArchitectuur01.jpg
KuiperCompagnonsWaterlelie03A.jpg
KuiperCompagnonsWaterlelieArchitectuur3b.jpg

De Waterlelie

Amersfoort – De Waterlelie is een organisch vormgegeven appartementsgebouw gelegen in Het Waterhart van de Amersfoortse uitbreidingswijk Vathorst. Het plan is geheel uitgewerkt volgens de BIM methodiek.

In het centrum van de Amersfoortse uitbreidingswijk Vathorst ligt Het Waterhart. Hier wordt De Waterlelie gerealiseerd, een organisch vormgegeven Uban Villa gelegen op een schier-eiland in de centrale waterplas. De locatie en het uitzicht zijn van hoge kwaliteit bij dit 32 woning tellende appartementsgebouw. Beeldbepalend voor het gebouw zijn de verspringende balkons en de met CFK-gecertificeerd 3 tinten hardhout beklede gevels.

Tevens is het plan geheel uitgewerkt volgens de BIM methodiek. Voor de werkfase zijn onder andere de vormtekeningen voor de prefab betonnen onderdelen en de hekwerken vanuit het 3D-model gegenereerd. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat de maatvoering van de onderdelen exact overeenkomt met de overige werktekeningen. De tekeningen zijn per definitie op elkaar afgestemd wat resulteert in minder fouten en een hogere kwaliteit van het eindproduct.

32 appartementen
Opdrachtgever: de Alliantie
gerelateerde projecten