nieuws › Urban Farming Partners Singapore heeft succesvol financiering toegekend gekregen om een ultramoderne indoor farm in Singapore te bouwen op basis van hoogwaardige Nederlandse technologie
UFPSingapore.png
UrbanFarmingPartnersLogo2020.png

Urban Farming Partners Singapore heeft succesvol financiering toegekend gekregen om een ultramoderne indoor farm in Singapore te bouwen op basis van hoogwaardige Nederlandse technologie

04 jun '20

Met dit initiatief is het nu mogelijk om te starten met de bouw van de eerste productie unit om hiermee de volgende stap te zetten in het versterken van de eigen voedselvoorziening in steden zoals Singapore en om daarmee een belangrijk bijdrage te kunnen gaan leveren aan de voedselzekerheid.

Met de ambitie van Singapore om lokaal voldoende voedsel te produceren om tegen 2030 aan 30% van de voedingsbehoeften van het land te voldoen (’30 by ’30 goal), zijn de strategieën van Singapore om voedselzekerheid op lange termijn te bereiken urgenter dan ooit. Als leverancier van totaaloplossingen voor stedelijke voedselproductie, met integratie van bewezen gepatenteerde technologieën en door experts ondersteunde wereldwijde operaties, is de visie van UFPSG om aanzienlijk bij te dragen aan de voedselzekerheid in Singapore, Azië en uiteindelijk wereldwijd.

"We zijn onze reis begonnen in 2017 toen we onze visie rond voedselveiligheid en voedselzekerheid in en rond steden wereldwijd presenteerden op de World City Summit in Singapore", zegt Wouter Vos, directeur Internationaal van KuiperCompagnons B.V. en medeoprichter van de UrbanFarmingPartners Holding in Nederland samen met Henk van Eijk, directeur van Kenlog b.v.. Met de dochteronderneming Urban Farming Partners Singapore Pte. Ltd. zal dit jaar gestart worden met de bouw van deze ultramoderne indoor farm van 3 miljoen Singapore Dollar in Singapore, die gedeeltelijk gefinancierd wordt door SFA. Deze eerste productie unit zal worden gebouwd in het pand van HSL Waterfront @ Penjuru aan de 42D Penjuru Road in Singapore, waar alle soorten sla, babyleaf, kruiden en andere gewassen zoals lente-ui en venkel zullen worden geproduceerd in een volledig gecontroleerde daglichtloze teeltomgeving. Deze indoor productie unit is met deze schaal een primeur in Singapore die gebruik maakt van Nederlandse technologie.

“‘Local for Local’ en ‘The Circular Economy’ zijn niet langer slechts buzzwords. De COVID-19-pandemie maakt het nog duidelijker dat we onze kritieke systemen wereldwijd meer dan ooit moeten herstructureren. Het is tijd om een significant verschil te maken met onze manier van leven in relatie tot onze voedselketen,” zegt Grace Lim, directeur en projectvertegenwoordiger van UFPSG in Singapore.

Deze indoor farm kan 33 ton gezonde en verse, kant-en-klare producten produceren voor de Singaporese markt. Circulaire processen zoals de opvang van regenwater en de inzet van zonne-energie zijn voorbeelden van duurzame bewezen technologieën die in het totaalontwerp van de indoor productie unit zullen worden meegenomen.

"We zijn verheugd over de strategische samenwerking tussen onze lokale agri-food industrie en hun overzeese partners, aangezien dit resulteert in de ontwikkeling van innovatieve en de introductie van hoogwaardige en integrale technologie naar Singapore", zegt Melvin Chow, Senior Director van SFA's Food Supply Resilience Division. "Technologie inzetten om binnen onze landsgrenzen en bijbehorende beperkingen onze productiviteit te verhogen, moet de nieuwe norm zijn voor onze agri-food industrie om daarmee ons doel van '30 by 30' te gaan halen. We blijven bedrijven in deze sector ondersteunen die graag hun technologische capaciteiten willen ontwikkelen.”

Over Urban Farming Partners Singapore (UFPSG)

Urban Farming Partners Singapore (UFPSG) is een unieke samenwerking tussen Singapore en Nederland die een holistische oplossing biedt voor stedelijk voedselproductie, met bewezen gepatenteerde technologieën en wereldwijd opererende experts.

Neem voor meer informatie contact op met:
Singapore
Grace Lim - Directeur, Urban Farming Partners Singapore Pte. Ltd.
gracelim@urbanfarmingpartners.com +65 97887996

Nederland
Mirjam Boekestijn - Management Assistant Urban Farming Partners Singapore Pte. Ltd.
mirjamboekestijn@urbanfarmingpartners.com, 06 25276071

Kijk voor meer informatie op de website van Urban farming Partners.