nieuws › Transformatie voormalig Oudenrijn ziekenhuis bereikt hoogste punt
IMG1038elr.jpg

Transformatie voormalig Oudenrijn ziekenhuis bereikt hoogste punt

21 mei '19

Het bereiken van het hoogste punt van “Nido”, het voormalige Oudenrijn ziekenhuis is op 17 mei gevierd met pannenbier en een toespraak door burgemeester Van Zanen. Nido wordt de nieuwe naam van het project van RoundHillCapital, dat wordt gerealiseerd door VolkerWessels.

In oktober 2018 startte de transformatie van het voormalige ziekenhuisterrein. Rob Kanbier en Silvian van Tuyl van KuiperCompagnons tekenden het stedenbouwkundig plan, de parkeergarage en het ontwerp van de appartementen aan de binnentuin. Het plan voor transformatie van het ziekenhuisgebouw is ontworpen door Centrum Architecten en KuiperCompagnons. De 70 meter hoge toren is ontworpen door LIAG architecten.

Nido zal een bruisend wooncentrum vormen voor de studentenstad waarbij de binnentuin het kloppend hart van het hele project wordt. Rondom deze binnentuin verrijzen speciale voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes, zoals horecagelegenheden, een wasserette en een fietsenmaker. Naar verwachting is de campus met 219 short-stay woningen, 173 woningen voor starters en 463 woningen voor studenten begin volgend jaar klaar.