nieuws › Samen op zoek met de gemeente Diemen naar de ‘Diemense stip op de horizon'
campusdiemenzuidnight.jpg
1285672493745259068847162538749914885460.jpg
BCABrandveiligDiemenwebsite.png

Samen op zoek met de gemeente Diemen naar de ‘Diemense stip op de horizon'

04 feb '21

Met trots kunnen we mededelen dat we samen met de gemeente Diemen aan de slag mogen om de eerste Omgevingsvisie voor de gemeente op te stellen! Dit maakt het in totaal de 20e Omgevingsvisie waar wij aan werken.

Diemen
Diemen is één van de snelst groeiende gemeenten van Nederland en onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam. Daarnaast heeft het een mooi buitengebied dat onderdeel is van het Groene Hart en kent de gemeente grote ambities op het gebied van wonen, verstedelijking, sociale cohesie en voorzieningen. Dit maakt dat Diemen een enorm interessante gemeente is om een omgevingsvisie voor te maken.

Omgevingsagenda
Diemen heeft al mooi werk gezet, met het opstellen van een Omgevingsagenda. Hierin zijn de belangrijkste kwaliteiten van Diemen omschreven, de trends en ontwikkelingen waar de gemeente mee te maken krijgt en de ambities op hoofdlijnen.

Vier denkrichtingen
Wij gaan aan de slag om de vier denkrichtingen die daaruit zijn ontstaan uit te werken tot een concrete Omgevingsvisie die een heldere koers voor de toekomst van Diemen uitzet.
Hierbij hebben we extra aandacht voor een goede aansluiting met het in de toekomst te verwachten Omgevingsplan. Dit doen we door een goede borging in deelgebieden te garanderen, en niet bang te zijn om daar de benodigde keuzes te maken.

Bij interesse naar de voortgang van de visie, houd onze website en de website van de gemeente Diemen in de gaten. We zullen komend jaar een mooi participatietraject opzetten met de gemeente waar we graag input ophalen van alle inwoners en partners van Diemen.