nieuws › Gronduitgifteovereenkomst voor Schieveste ondertekend.
foto van ondertekenigsmoment gronduitgifte Schieveste

Gronduitgifteovereenkomst voor Schieveste ondertekend.

07 okt '21

Woensdagmiddag 29 september heeft burgemeester Lamers van Schiedam samen met de directie van de ontwikkelcombinatie Schieveste de gronduitgifteovereenkomst ondertekend. Hiermee is het startsein gegeven voor de woningbouw op Schieveste.

Uiteindelijk zullen op de locatie van Schieveste ongeveer 3000 woningen gerealiseerd worden. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verstedelijkingsopgave voor de metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Wethouder Antoinette van der Laan zegt hierover: “Schieveste wordt een uitstekend ontsloten woonlocatie met een hoogwaardige en klimaat-adaptieve openbare ruimte, waar het prettig toeven is. Schiedam levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de gemeentelijke doelstellingen en regionale afspraken op het gebied van wonen, bereikbaarheid en duurzaamheid.”

Vanuit KuiperCompagnons zijn wij heel trots dat het initiatiefplan waarmee wij samen met een aantal partners naar de gemeente zijn gestapt nu tot uitvoer komt.

Hieronder de gegevens van het project op een rij:
1. Schieveste: de strook tussen Schievesteweg en Parallelweg van 8 hectare (80.658 m2) met 35% sociale huur, 43% middelduur (< €1.000 huur per maand en koop tot NHG grens), koop 22% vrije sector
2. Grondreserveringsovereenkomst tussen Gemeente Schiedam en Ontwikkelcombinatie Schieveste op 19-12-2018;
3. De Ontwikkelcombinatie Schieveste bestaat uit de bedrijven Dura Vermeer, VolkerWessels Vastgoed, Van Omme & De Groot en Synchroon;
4. De Civiele Aannemerscombinatie Schieveste bestaat uit Van Kessel en Dura Vermeer;
5. Bouwvlak A: circa 1.200 woningen in een mix van studentenhuisvesting, middeldure en vrije sector appartementen met drie hoogteaccenten (max. 70 meter), waarvan 75% betaalbaar is (sociale huur, middelduur tot €1.000 p.m. en koop tot de NHGgrens van €325.000). Tevens 2.100 m2 commerciële ruimte, 246 parkeerplaatsen en circa 1.995 fietsparkeerplaatsen;
6. Planning Bouwvlak A: - 2022: planontwikkeling - 2023: 2e kwartaal start verkoop, 3e kwartaal start bouw;
7. Gemeente Schiedam heeft kwaliteit geborgd in het gemeentelijk Kwaliteitsdocument Schieveste; het Bestemmingsplan Schieveste en de bijbehorende MilieuEffectRapportage.
project:

Schieveste