nieuws › Gijs van den Boomen spreekt over Feijenoord XL bij 'Rotterdams versnellen door coalities.'
KuiperCompagnons, impressie van de gebiedsontwikkeling Feijenoord XL

Gijs van den Boomen spreekt over Feijenoord XL bij 'Rotterdams versnellen door coalities.'

11 mei '22

VNO-NCW Rotterdam &Regio Rijnmond organiseert:
Rotterdams versnellen door coalities

Maandag 16 mei
16.30 - 19.00 uur
Theater Walhalla, Veerlaan 11, 3072 AN Rotterdam

Geen nieuw stadion op zuid; wat nu? De gebiedsontwikkeling Feijenoord XL gaat door; geen nieuw stadion, maar een nieuw station! Tijdens ons event zullen Hamit Karakus, oud wethouder en woordvoerder Feijenoord XL en Gijs van den Boomen, creatief directeur van Kuiper Compagnons samen met diverse coalitie partners vanuit Feijenoord XL, vertellen hoe zij deze stedelijke ontwikkeling willen versnellen.

De ambitie van Feijenoord XL is om op de lange termijn het spooremplacement IJsselmonde te overkluizen, waardoor nieuwe kansen voor Rotterdam-Zuid ontstaan. De ontwikkeling zorgt voor duizenden extra woningen, nieuwe arbeidsplaatsen in commerciële functies en maatschappelijke voorzieningen rondom het nieuwe stadspark op de spooroverkapping. Dit kan sociaal maatschappelijk als een enorme impuls worden gezien. Versnellen in en met de breedte door middel van coalitievorming: de Rotterdamse methode!

Zo ook op Katendrecht. Door slim en creatief samen te werken is voorkomen dat de horecapanden op het Deliplein eigendom zijn geworden van commerciële exploitanten die de huurprijzen excessief verhogen of de huur opzeggen, waardoor de gedreven ondernemers het risico liepen te moeten verdwijnen en daarmee ook het bijzondere karakter van het plein. De eigendom van de panden is nu overgenomen door een stichting, die het uiteindelijk zal overdragen aan een coöperatie, waarin de huidige horeca-ondernemers zijn verenigd. Zo kan dit bijzondere plein behouden blijven als één van de leukste hotspots van Rotterdam, en zelfs van Europa.

Harry-Jan Bus en Hamith Breedveld, oud notaris van Loyens & Loeff Rotterdam, de bedenkers van dit bijzondere project, geven samen een presentatie over het proces, de lobby en de bijzondere constructie van de verkoop van de horecapanden door de gemeente Rotterdam.


Maandag 16 mei
16.30 - 19.00 uur
Theater Walhalla, Veerlaan 11, 3072 AN RotterdamProgramma
16.30 uur Inloop
17.00 uur Welkom
17.05 uur Harry-Jan Bus en Hamith Breedveld over het Deliplein
17.30 uur Hamit Karakus en Gijs van den Boomen over Feijenoord XL
17.50 uur Interactie met coalitiepartners en publiek
18.15 uur Borrel
19.00 uur Einde

Aanmelden
Het belooft een unieke en spetterende bijeenkomst te worden. VNO-NCW hoopt u op 16 mei a.s. in Kantine Walhalla te mogen begroeten! Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via dit formulier.
project:

Initiatiefplan en haalbaarheidsverkenning Feijenoord XL