nieuws › Gelders Energieakkoord lanceert Gelderse ZonneWIJzer
ZonnewijzerKuiperCompagnonscompilatie.png

Gelders Energieakkoord lanceert Gelderse ZonneWIJzer

25 sep '19

Op 24 september is op het provinciehuis in Arnhem de Gelderse ZonneWIJzer gepresenteerd. De ZonneWIJzer is opgesteld door KuiperCompagnons in nauwe samenwerking met Urban Synergy en ECN-part of TNO. Het Lab uit Arnhem heeft de grafische vormgeving verzorgd. De opdracht is uitgevoerd op initiatief van de tafel Ruimte van het Gelders Energieakkoord (GEA) en opgesteld vanuit de vraag: “hoe ontwikkel je een zonneveld dat past bij de kwaliteiten van de Gelderland? Waar moet je dan naar kijken of op letten?”.

Vanuit de praktijk is er behoefte om hier meer gevoel bij te krijgen. Er komen immers steeds meer initiatieven voor zonnevelden. Jan van der Meer (Gedeputeerde Energietransitie) had de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

De ZonneWIJzer is specifiek voor de Gelderse situatie geschreven en staat vol met tips en aanbevelingen die helpen om tot een goede ruimtelijke inpassing van een zonneveld te komen. Een zonneveld waarin de techniek, natuur en landschap samenkomen. De ZonneWIJzer is bedoeld om bij te dragen aan een gedeeld kennisniveau en levert concrete bouwstenen voor de dialoog. Dit kan betrekking hebben op een initiatief voor een zonneveld op een plek in Gelderland, maar ook bij de ontwikkeling van de Regionale Energiestrategieën die op dit moment voor zes Gelderse regio’s worden opgesteld.

De ZonneWijzer inzien? Klik dan hier!
project:

ZonneWIJzer, Gelderse gebiedsgids voor zonnevelden