nieuws › Centrumvisie Fijnaart unaniem vastgesteld door Raad
deel1.jpgCentrumvisie Fijnaart; Landschap en Evenementen & landschapsplein
deel2.jpgCentrumvisie Fijnaart; Nieuwe trekker toevoegen en Dijkplein
deel3.jpgCentrumvisie Fijnaart; Voorstraat en Kerkring
deel4.jpgCentrumvisie Fijnaart; Nieuwe trekker toevoegen en Fendertshof

Centrumvisie Fijnaart unaniem vastgesteld door Raad

20 dec '21

Historische dorpshart
Fenderts zijn gezellige mensen en ze willen graag het bruisende dorpsleven terug in het historische dorpshart. Het afgelopen jaar hebben we ondernemers, bewoners en gemeente mogen helpen om een plan uit te werken voor dit nieuwe dorpshart. En de weg uit te stippelen hoe dit plan ook echt handen en voeten kan worden gegeven.

De wensen van de Fenderts
Er moet een bruisend dorpsplein komen, meer groen en een wandelroute vanaf de kerk naar de polder. De dorpsvoorzieningen en lokale evenementen worden zoveel mogelijk bij elkaar gebracht, zodat het weer gaat bruisen in het dorpshart. En er komt ruimte voor nieuwe woningen in en om het centrum.
Ondanks de beperkingen door COVID-19 hebben we intensief met elkaar gesproken over wat het beste bij Fijnaart past en hoe we het dorpshart klaar kunnen maken voor de toekomst.

Centrumvisie
Dit is allemaal samengebracht in de centrumvisie Fijnaart en aangeboden ter besluitvorming aan de gemeenteraad. Donderdag 16 december 2021 is de centrumvisie unaniem vastgesteld door de Raad en daarmee het actieplan voor de komende jaren.
Fijnaart kan aan de slag!