nieuws › Aan de slag met de omgevingsvisie Putten
LOGOOMGEVINGSVISIEPUTTEN.jpglogo omgevingsvisie Putten 2040
bloeiendeheimistgr.jpgPutten heide in de mist_KuiperCompagnons
gemeentehuisputtenfokkoeverts1796725291.jpegfoto gemeentehuis gemeente Putten

Aan de slag met de omgevingsvisie Putten

23 mrt '21

KuiperCompagnons en de gemeente Putten slaan de handen ineen om in het aankomend jaar de eerste omgevingsvisie voor de gemeente op te stellen. We zijn trots dat we mogen werken aan deze visie voor stiekem toch wel één van de mooiste stukjes van Nederland.

Bijzondere ligging
Gezien de bijzondere ligging van de gemeente Putten in zowel de Veluwe als de Gelderse Vallei, en grenzend aan de Flevose randmeren, spreekt het voor zich dat we het landschap als basis gaan nemen bij het opstellen van de visie. Daarnaast spelen in Putten interessante opgaven zoals de omgang met recreatie en de invulling van thema’s zoals gezondheid en klimaat. Genoeg uitdagingen om met enthousiasme onze tanden in te zetten!

Ervaring
We zijn op het moment ook bezig in de Veluwse gemeenten Hattem en Heerde met het opstellen van omgevingsvisies, dus we kunnen de kennis en ervaring van de Omgevingswet die we onder andere daar hebben opgedaan goed inzetten.

Voortgang
We zullen te zijner tijd een mooi participatietraject opzetten waar we graag input ophalen van alle inwoners en partners van Putten. Hoe gaaf zou het zijn als we een participatiesessie kunnen organiseren vanaf de Bostoren, op grote hoogte uitkijkend over het prachtige landschap van Putten?
Bij interesse naar de voortgang van de visie, houd onze website en die van de gemeente in de gaten.