nieuws › Aan boord bij de gemeente Vlissingen voor de Omgevingsvisie
55c5e05a8cada5e3a1d3ce19ca0e6668d19d9a18.jpg
stadhuisvlissingen01.jpg
stadhuisvlissingenbuiten01.jpg

Aan boord bij de gemeente Vlissingen voor de Omgevingsvisie

16 feb '21

Met veel plezier kunnen wij aankondigen dat we opdracht hebben gekregen voor het opstellen van de omgevingsvisie in de gemeente Vlissingen

KuiperCompagons en Vlissingen
KuiperCompagnons heeft een lange geschiedenis in Vlissingen, met als resultaat een reeks aan interessante samenwerkingen en bijzondere projecten. Wij werkten onder andere aan de visie over de toekomst van de boulevards en we maakten het renovatieplan voor het stadhuis, compleet met herinrichting van het Stadhuisplein.

Vlissingen is dankzij het historische decor, de combinatie van wonen en werken bij de Westerschelde, gewaagde moderne architectuur, de belangrijke maritieme sector, de relatie met Middelburg, Walcheren en de binding met de zee en de kust een enorm interessant gebied waar wij met veel plezier aan de Omgevingsvisie gaan werken.

Omgevingsvisie voor Vlissingen
Aangezien de vaststelling van de Omgevingsvisie in 2023 is voorzien, zullen we werken met een aantal tussenproducten. Het komend jaar staat in het teken van inventarisatie, analyse en verkenning met als eindproduct ‘de Verkenning’ van de Omgevingsvisie Vlissingen. Dit is de eerste stap in het vertalen van de Strategische Visie waar Vlissingen momenteel hard aan werkt in een richtinggevende Omgevingsvisie.

Op weg naar 2040
Bij interesse naar de voortgang van de visie, houd onze website en die van Vlissingen 2040 in de gaten. We zullen te zijner tijd aansluiten bij de lopende trajecten van de gemeente om input op te halen van vele inwoners en partners van de gemeente Vlissingen over hun toekomstbeeld voor 2040.