Schieveste, Schiedam

WONINGBOUW

KuiperCompagnons is ruim 100 jaar geleden ontstaan met een project waarin stedenbouw, landschap en architectuur samengingen: Tuindorp Vreewijk in Rotterdam. Een voor die tijd revolutionair plan, ontworpen door onze “founding father” Granpré Molière, gedreven door de ambitie om arbeiders te huisvesten in een tuindorp met veel groen en ruimte.
Dit zien wij nog steeds als onze missie: het faciliteren van “quality of life”. Het wonen gaat voor ons dus niet over stenen, maar over mensen. De architectuur is daarin een middel, niet een doel op zich. Het maken van een leefomgeving, in essentie dus van een woning, is de kern van ons vak.
Een gezonde omgeving geeft bewoners de ruimte om te wonen en te werken zoals ze willen. Bij veel van onze klanten zijn wij al decennia dé partner voor uitdagingen in de ruimtelijke ontwikkeling. Onze klanten kiezen voor de betrokken samenwerking met KuiperCompagnons, zodat zij worden ondersteund bij besluitvormings- en ontwikkeltrajecten.

Doordat wij de hele keten kunnen bedienen, van conceptontwikkeling en bestemmingsplan, milieu-advies, via stedenbouwkundig en landschappelijk ontwerp tot aan bouwkundige uitwerking in BIM, houden wij het tempo in de ontwikkeling en realisatie van onze toekomstige buurten en wijken.
KuiperCompagnons; portretfoto Silvian van Tuyl
Silvian van Tuyl
svantuyl@kuiper.nl
06 518 874 42
KuiperCompagnons; portretfoto Stijn van Tuijl
Stijn van Tuijl
svantuijl@kuiper.nl
06 135 180 60
Schieveste, Schiedam

Schieveste, Schiedam

In 2017 heeft KuiperCompagnons samen met onder andere Benno Wiersma, Nio architecten en Van Omme & De Groot een initiatiefplan gemaakt voor grootschalige woningbouw op Schieveste, pal gelegen achter de vervoersknoop NS-station Schiedam. Het geldende masterplan betrof een invulling met kantoren en in beperkte mate wonen. De ontwikkeling ervan stagneerde, het initiatief was daarom zeer welkom en is door de gemeente met open armen ontvangen.

In opdracht van dit consortium heeft KuiperCompagnons het masterplan ‘Schieveste Ultiem Verbonden’ opgesteld. Dit is in samenwerking met Delva Landscape Architects in 2019 afgerond. Eind 2019 is het plan door de gemeenteraad vastgesteld. In 2020 is vervolgens aan KuiperCompagnons opdracht verstrekt voor het opstellen van een bestemmingsplan.


project: Schieveste
Het Posthuys, Spijkenisse

Het Posthuys, Spijkenisse

Op de plek van een voormalig postkantoor in het centrum van Spijkenisse verrijst straks “het Posthuys”: een modern, duurzaam en gasloos gebouw met 71 appartementen. De bouw is in april 2021 gestart.


project: Het Posthuys
RijswijkBuiten, Rijswijk

RijswijkBuiten, Rijswijk

RijswijkBuiten is een duurzame wijk in alle opzichten. Zowel op het niveau van woningen als op maatschappelijk vlak. Waar groene autoluwe woonstraten het domein zijn van spelende kinderen en duurzaamheid de aandacht heeft voor de natuur. De wijk krijgt extra identiteit door het behouden van bestaande historische elementen. Het Wilhelminapark en het Elsenburgerbos nemen in RijswijkBuiten een centrale plaats in en bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van de nieuwe wijk. De groenstructuur van de parken loopt als groene vingers door in de woonbuurten: ‘de wijk en de parken omarmen elkaar’. Naast het stedenbouwkundig plan en het inrichtingsplan heeft KuiperCompagnons ook voor de architectuur van meerdere woningbouwprojecten binnen de wijk zorggedragen.


project: RijswijkBuiten - Buitenpoort Sion (deelplan 8b)

Eengezinswoningen

Appartementen

Stedenbouw