Kite Pharma Hoofddorp

HEALTHCARE + LIFE SCIENCES

Al meer dan 20 jaar is KuiperCompagnons actief in het ontwerpen van complexe utiliteitsgebouwen waaronder laboratoria, ziekenhuizen en clean rooms. We hebben in die tijd al veel opdrachtgevers kunnen helpen bij het realiseren van projecten.

Essentieel voor onze klanten zijn gebouw- omgevingen waarin specifieke processen kunnen plaatsvinden zonder in te boeten op de kwaliteit. Omgevingen die perfect functioneren, nu en in de toekomst. Waarin veiligheid, comfort en duurzaamheid tot een geheel zijn verenigd.

Wij ontwerpen voor mensen. Of het nu gaat om medewerkers, bezoekers, bewoners of patiënten, zij moeten zich prettig voelen. De beleving van de ruimte speelt daarbij een cruciale rol: mensen willen zich kunnen identificeren met hun omgeving. Herkenbaarheid en sfeer zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten.

Functionaliteit en beleving vormen een interessant spanningsveld. Het zoeken naar een symbiose daartussen is wat ons drijft, daardoor ontstaat er iets bijzonders. Iets dat lang houdbaar is en daarmee duurzaam wordt.

We helpen u graag bij het realiseren van uw projecten. KuiperCompagnons biedt daarvoor een breed scala aan mogelijkheden in de vorm van de volgende ontwerp- en adviesdiensten:

Visie, doelstellingen en strategie
Ontwerp (schetsontwerp, voorontwerp, definitief ontwerp, bestek en uitvoeringsontwerp)
Haalbaarheidsstudie
Ruimtebehoefte en ontwerpopgave
Programma van eisen (URS/FRS)
Communicatie met gebruikers en belanghebbenden
Visualisatie (3D renders)
Ontwerp kwalificatie en reviews
Check en aanvraag benodigde vergunningen
Projectmanagement en begeleiding ontwerpproces (Total-engineering)
Opzet en management BIM (building information modelling) omgeving
Begeleiding kostencalculatie en contractvorming
Bouwbegeleiding en oplevering
Juridisch advies
Bouwfysica, brandveiligheid, energieprestatie, duurzaamheid (BREEAM) en milieu


Wilt u meer weten? Mail of bel dan met:
KuiperCompagnons; portretfoto Rob Kanbier
Rob Kanbier
rkanbier@kuiper.nl
06 516 272 64
KuiperCompagnons; portretfoto Evert Slootweg
Evert Slootweg
eslootweg@kuiper.nl
06 412 146 42
Kite Pharma Hoofddorp

Kite Pharma Hoofddorp

Kite, onderdeel van Gilead Sciences, houdt zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve behandelingen van kanker. Het bedrijf richt zich op het produceren van celtherapieën waarbij afweercellen van de patiënt bewerkt worden met als doel de specifieke herkenning en het daaropvolgend aanvallen van de kankercellen.

KuiperCompagnons zet voor het ontwerp van laboratoria, zoals deze, de IGLO methode (Intelligent generic laboratory optimization) in.


project: Kite, Hoofddorp
Star-shl laboratorium Rotterdam

Star-shl laboratorium Rotterdam

Star-shl verricht laboratoriumonderzoek voor de 1e lijns gezondheidszorg in Zuid-West Nederland. Verschillende laboratoria van de organisatie zijn samengevoegd op de locatie in Rotterdam, die hiervoor grondig is gerenoveerd. Het resultaat is een van de grootste medisch diagnostische laboratoria in Nederland.


project: Star-shl
Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht

Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht

Het Albert Schweitzer ziekenhuis Dordwijk is als een kleine stad; een stad met een eigen karakter. Deze wordt gevormd door de lanen, straten, pleinen, gebouwen en nog veel meer elementen die zich in de stad bevinden. Maar het zijn vooral de iconen die het karakter geven. De iconen vormen de identiteit en het herkenningspunt van de diverse gebouwen in het ziekenhuis. Zoekt u de afdeling Radiologie? Deze bevindt zich in het ‘huis van Gijn’. En terwijl u daar zit te wachten, kunt u ook nog wat over ‘Van Gijn’ te weten komen.


project: Albert Schweitzer Ziekenhuis

Laboratoria

Ziekenhuizen

Gezondheidscentra

Zorgwoningen

Kennisdeling